Nusa Penida

Nusa Penida kaart

 

kustlijn_01.jpgNusa Penida is een klein eilandje, gelegen ten zuidoosten van Bali. Het wordt nog niet zoveel bezocht door toeristen. Dit omdat er nauwelijks toeristische voorzieningen zijn, zoals hotels of restaurants. Enkele plaatsjes bieden alleen eenvoudige logiesmogelijkheden met minimale sanitaire voorzieningen, maar sinds 2 jaar verschijnen er steeds meer mogelijkheden om te overnachten, zelfs in luxe ressorts.

 

 

Het aantrekkelijke van dit eiland is, dat het zo “puur” is. Ondankspalmen_01.jpg dat het slechts 20 km van Bali ligt zijn er nauwelijks invloeden van buitenaf, noch van de andere eilanden noch van de westerse wereld. Het bijna ondoordringbare binnenland toont een ruige schoonheid met primitieve woningen in afgezonderde dorpjes. De verlate stranden bestaan uit wit zand en zijn omzoomd door hoge palmen. Voor duikers en snorkelaars is het een waar paradijs, het water is kraakhelder. Er is een enorme varieteit aan vissen. En ga je wat dieper onder water, dan kom je in een wereld terecht van prachtige kliffen en vele onderwatergrotten.

Hou je echter van wandelen dan kom je hier ook aan kustlijn_03.jpgje trekken: schitterende trektochten door de jungle, beklimming van de berg Mundi, of via steile paden afdalen naar de opwellende bronnen onder aan de rotsen vlak bij de zee.

 

 

Nusa Penida kan niet in een dag bezocht worden, het vraagt minimaal een week. Pas dan begin je de sfeer te proeven van dit verlate eiland: het lieve karakter vanzeewier_04.jpg de mensen, hun intense beleving van de hindoereligie, de vele rituelen en ceremonies, hun harde werken voor het basale levensonderhoud, het ruige en ondoorgankelijke binnenland, de afwisselende kustlijnen met de mooie witte stranden en steile rotsen, waar golven tot 30 meter hoog tegen aan beuken. Is je interesse gewekt voor een kort bezoek aan dit eiland dan is er een gevaar: Dat korte bezoek zal zeker langer worden.